Áttervezett weboldal: farmtechnika.hu

Új referencia: weboldalkészítés a farmtechnika.hu domainhez. Ügyfelem egy kulcsszót tartalmazó domain alatt létrehozott oldalát szerette volna átterveztetni úgy, hogy modernebb, Google-barátabb megjelenést kapjon.

Izgalmas kihívás volt egyrészt a sok információt megjelenítő táblázatok összeállítása úgy, hogy mobilon is jól olvashatóak legyenek, másrészt a szerteágazó tevékenységek mobilon is jól áttekinthető menüszerkezetbe csoportosítása.

 

Amikor hátrány a kulcsszavas domain…

Az előzetes tárgyalások során kiderült, hogy a kulcsszót tartalmazó domain nem elégséges a weboldalon szereplő tevékenységek keretbe foglalására. Az eredeti domain az „állatazonosítás” volt, a weboldalon szereplő termékek és szolgáltatások viszont sokkal tágabb kört ölelnek fel. Ebben a videómban részletesen elmondom, miért nem szerencsés ilyen esetben a kulcsszavas domainválasztás.

Így aztán végül abban maradtunk, hogy az oldal egy másik domain alatt fog futni, ez pedig a „farmtechnika”, amely viszont kiválóan egyesíti magában az összes olyan tevékenységi kört, amely megjelenik a menüpontok között.

Mobilra optimalizált tartalom

Az újratervezés során elsődleges szempont volt, hogy mobilon is könnyen használható oldalt kapjunk. Ennek érdekében

  • jól olvasható betűméretet választottam;
  • a megfelelő képméreteket és elrendezést külön optimalizáltam mobilra és különböző méretű monitorokra;
címkép mobilra optimalizálva
  • mobilon is áttekinthető, úgynevezett reszponzív táblázatot alkalmaztam. Sajnos még mindig elterjedt gyakorlat, hogy pdf-ként vagy képként tesznek be komplex anyagokat, ábrákat, táblázatokat egy weboldalra, ezek viszont mobileszközökön használhatatlanok, olvashatatlanok!
  • a menüszerkezet könnyen áttekinthető. A menüszerkezet kialakítása sok esetben jelentős tervezést, gondolkozást igényel. A mobilra optimalizált, sőt, elsődlegesen mobilra tervezett weboldalak esetében nincs már lehetőség oldalsó menüsávokra, mint a „régi szép időkben”.

Egyetlen, összefüggő menüszerkezetbe sokszor nehéz begyömöszölni az összes elképzelt menüpontot, pláne úgy, hogy mobilon ne lógjon ki a képernyőből. Hiszen, ha nem látjuk, nem is tudjuk, hogy ott van, és nem bökünk rá…

Ennél is rosszabb az a megoldás, amikor látjuk, hogy vannak további menüpontok, de nem tudunk lejjebb görgetni: a hibás megoldás miatt mobilon elérhetetlenné válnak az adott oldalak!

A farmtechnika.hu esetében ettől nem kell tartani!

 

Bízom benne, hogy ezzel a megújult, és könnyen áttekinthető, sok hasznos információt tartalmazó oldallal sok sikeres üzletet fog a Bentley Magyarország Kft. lebonyolítani.

reszponzív táblázat mobilon
áttekinthető menürendszer

„Honlapunk több hónapos együttműködés alatt készült el. Nagyon részletes egyeztetés után precízen, a megbeszéltek alapján készült el. Sok hasznos javaslatot is kaptunk, ami az új oldalunk előnyére válik.”

Buzás Csaba

Bentley Magyarország Kft., tulajdonos

Oszd meg ismerőseiddel ezt az oldalt az asztali gépen balra ←, mobil eszközökön lent ↓ található megosztásgombok segítségével! Köszönjük!  Lájkolj/kövess közösségi oldalainkon, hogy mindig értesülj az új bejegyzésekről!

Bozókiné Antal Rita

2004 óta onlinemarketing-tanácsadás, marketingstratégia kialakítása, keresőoptimalizálás (SEO), közösségi média részvétel tervezése, kivitelezése. Webhelyadatok elemzése, konkurenciafigyelés, online kampányok kidolgozása. Tartalommarketing, szövegírás.

Pin It on Pinterest

Share This